Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3FM-dj's betreden Glazen Huis

Shownieuws

De 3FM-dj's hebben vrijdag hun intrek genomen in het Glazen Huis. Zonder te eten draaien ze zes dagen lang onafgebroken nummers voor Serious Request.

Coen Swijnenberg, Giel Beelen en Paul Rabbering hebben vrijdag hun intrek genomen in het Glazen Huis, dat dit jaar op de Grote Markt in Breda is opgebouwd. Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders sloot rond 09.30 uur de deur achter de 3FM-dj's.

Zonder te eten draaien de drie dj's zes dagen lang onafgebroken nummers voor Serious Request, de jaarlijkse inzamelingsactie van de radiozender. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis. Koenders zegde al 2,5 miljoen euro toe namens de Nederlandse regering, met als voorwaarde dat het drietal de komende zes dagen minstens hetzelfde bedrag weet te vergaren.

De komende dagen halen niet alleen de dj's in het huis geld op voor het goede doel. Veel artiesten zetten zich ook in voor de actie. Jan Smit en Guus Meeuwis geven beiden een zogenoemd 'hoofdtelefoonconcert', waarbij alleen mensen die tegen betaling een hoofdtelefoon huren, de zangers kunnen horen. Artiesten als De Jeugd van Tegenwoordig, Racoon en VanVelzen geven een privéconcert in de huiskamer van de hoogste bieder. Vorig jaar zaten 3F-dj's Gerard Ekdom, Michiel Veenstra en Rob Stenders in het Glazen Huis, dat toen in Den Haag stond. Toen bracht de actie 5,2 miljoen euro op dat het Rode Kruis in een wereldwijd project voor schoon water en sanitaire voorzieningen stak.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen