Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw album van U2 verschijnt in maart

Shownieuws

Het nieuwe album van U2 verschijnt dit voorjaar. 'No line on the horizon', het eerste U2-album sinds vijf jaar, ligt op 2 maart in de winkels.

Het nieuwe album van U2 verschijnt dit voorjaar. 'No line on the horizon' ligt op 2 maart in de winkels. Dat maken zanger Bono en zijn collega's bekend op hun website. Het is het eerste album van de Ierse band sinds 'How to dismantle an atomic bomb' uit 2004.

Opnamen voor het twaalfde U2-album vonden plaats in het Marokkaanse Fez, Dublin, New York en Londen. 'No Line on the Horizon' is geproduceerd door Brian Eno en Danny Lanois, met enkele bijdragen van Steven Lillywhite.

Gitarist The Edge is trots op de plaat. "Het klinkt als een U2-album maar het lijkt in niets op wat we eerder hebben gemaakt", vertelde hij vorige maand in het Britse Mojo Magazine. "Bovendien lijkt het op niets dat momenteel te horen is."

Van 'How to dismantle an atomic bomb' werden meer dan negen miljoen exemplaren verkocht. De plaat van de Ierse band werd beloond met acht Grammy Awards, waaronder die voor beste album en beste rocknummer voor de single 'Vertigo'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen