Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice moet Duitse vriend nog altijd verdedigen

Shownieuws

Carice van Houten moet haar Duitse vriend vaak verdedigen vanwege het oorlogsverleden van Duitsland. "Je moet een bevolkingsgroep niet generaliseren", vindt ze.

(Novum/AP) - Carice van Houten hoopt dat bioscoopbezoekers iets leren van de film 'Valkyrie', die donderdag in première ging in Los Angeles. "Ik heb een relatie met een Duitser en ik moet hem nog altijd verdedigen", vertelde de actrice op de rode loper. "Je moet een bevolkingsgroep niet generaliseren."

De 32-jarige Van Houten, die op de rode loper in LA in een zilveren glitterblazer en een witte strapless jurk droeg, leerde tijdens de opnamen van 'Zwartboek' de veertien jaar oudere Duitse acteur Sebastian Koch kennen. Het stel is inmiddels drie jaar samen.

'Valkyrie' is een op ware gebeurtenissen gebaseerd oorlogsdrama over een Duitse officier, gespeeld door Tom Cruise, die een mislukte aanslag op Adolf Hitler pleegt. Van Houten speelt de vrouw van de officier in de film, die volledig is opgenomen in Berlijn.

Van Houten, die maandag nog de première van 'Valkyrie' in New York bijwoonde, reist deze en volgende maand af naar Londen en Berlijn om de première van het oorlogsdrama bij te wonen. Ze sluit de promotietournee af in Amsterdam, waar ze op 22 januari haar gezicht op de rode loper laat zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen