Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duffy en Coldplay favoriet bij MTV Awards

Shownieuws

Duffy maakt kans op drie MTV Europe Music Awards, onder meer in de categorie 'beste album' voor 'Rockferry'. Het muziekfestijn is op 6 november in Liverpool.

Duffy maakt kans op drie MTV Europe Music Awards. De Britse zangeres, die dit jaar doorbrak met haar debuutalbum 'Rockferry', is genomineerd in de categorieën 'album van het jaar' en 'nieuwe act'. Haar nummer 'Mercy' maakt kans op de prijs voor het meest verslavende nummer.

Ook Coldplay maakt kans op drie awards tijdens het prijzengala dat op 6 november plaatsvindt in Liverpool. De Britse band is met het album 'Viva la vida' genomineerd voor 'album van het jaar', de gelijknamige single maakt kans op de award voor 'meest verslavende nummer' en de band maakt kans op de titel 'act van 2008'. Andere genomineerden zijn Alicia Keys, Foo Fighters, Katy Perry, Kid Rock, Leona Lewis en Rihanna.

Alain Clark, Kraak & Smaak, Pete Philly & Perquisite, Room Eleven en De Jeugd van Tegenwoordig maken kans op de titel van beste Nederlandse act. Op 12 oktober wordt bekend wie van hen de meeste stemmen van het publiek heeft gekregen via de website van het muziekfestijn. Die dag wordt ook bekend welke acts in andere Europese landen het meest populair zijn. Van al deze winnaars mogen de vijf populairste artiesten uiteindelijk naar Liverpool, waar ze strijden om de titel 'beste Europese act'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen