Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dunya & Desie' op Berlijns Flachlandfest

Shownieuws

'Dunya & Desie' en 'Alles is liefde' zijn twee films uit de Gouden Kalf-competitie die worden vertoond op de eerste editie van het Berlijnse Flachlandfest.

'Dunya & Desie' en 'Alles is liefde' zijn twee films uit de Gouden Kalf-competitie van dit jaar die worden vertoond op de eerste editie van het Berlijnse Flachlandfest. In samenwerking met het Nederlands Film Festival heeft de organisatie van het multidisciplinaire festival een selectie gemaakt van dertien Nederlandse films die te zien zijn bij het evenement.

Tijdens het Flachlandfest worden ook de met een Gouden Kalf bekroonde speelfilms 'Guernsey' van Nanouk Leopold, 'Simon' van Eddy Terstall en 'De noorderlingen' van Alex van Warmerdam vertoond. Daarnaast is er aandacht voor documentaires als Hollands Licht. Het festival, dat tot en met 5 oktober duurt, opent met 'Interview' van Theo van Gogh.

Van Vlaamse bodem zijn de films 'Linkeroever' van Pieter van Hees en de Antwerpkroniek 'Any way the wind blows' van Tom Barman. Muziek is er van onder meer Voicst, Racoon, Alamo Race Track en de Vlamingen Mint en Mintzkov.

Het Flachlandfest is de omgekeerde versie van Mitte Bitte!, het negendaagse Berlijn-festival dat in maart voor het eerst plaatsvond in Utrecht. Tijdens het festival werd moderne en klassieke Duitse cinema onder de aandacht gebracht en waren er Duitse concerten op verschillende locaties.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen