Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Shocking blue' winnaar NPP Ontwikkelingsprijs

Shownieuws

'Shocking blue' is tijdens het Nederlands Productie Platform onderscheiden met de NPP Ontwikkelingsprijs. Regisseur Mark de Cloe nam de prijs in ontvangst.

De speelfilm 'Shocking blue' is zondag tijdens het tiende Nederlands Productie Platform (NPP) onderscheiden met de Kodak NPP Ontwikkelingsprijs. Regisseur Mark de Cloe nam de geldprijs van vijfduizend euro ter ondersteuning van verdere ontwikkeling van het nieuwe project in ontvangst.

In 'Shocking blue' wordt een hechte vriendschap tussen drie jongens hard onderuit gehaald als een van de drie iets overkomt. De jury, bestaande uit Marten Rabarts, Jean Heijl, Eurydice Gysel, Ria Jankie en Louis Machad, roemde de regisseur om zijn 'bedoeling weelderige beeldtaal te gebruiken die in duidelijk contrast zal staan met de ongekunstelde setting en personages'.

Tijdens het Nederlands Productie Platform, dat deel uitmaakt van de Holland Film Meeting die het Nederlands Film Festival dit jaar voor de 21e keer organiseert, worden Nederlandse en internationale speelfilmprojecten die nog in ontwikkeling zijn gepresenteerd voor coproductie of cofinanciering.

In het NPP zijn dit jaar in totaal zes Nederlandse en veertien internationale speelfilmprojecten in ontwikkeling aan een panel van internationale producenten en financiers gepresenteerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen