Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hollywood rouwt om Paul Newman

Shownieuws

Hollywood is in rouw na de dood van Paul Newman. "Ik ben een ware vriend kwijtgeraakt", laat acteur Robert Redford in een verklaring weten aan People.

Hollywood is in tranen na de dood van Paul Newman. "Ik ben een ware vriend kwijtgeraakt", laat acteur Robert Redford in een verklaring weten aan het Amerikaanse tijdschrift People. "Mijn leven en dit land waren mooier toen hij er nog deel van uitmaakte." Redford en Newman speelden samen in 'Butch Cassidy and the Sundance Kid' in 1969 en vier jaar later in 'The sting'.

Newman overleed vrijdag op 83-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. "Hij was mijn held", zegt Julia Roberts. De actrice was nauw betrokken bij de Hole in the Wall Gang van Newman, een organisatie die vakantiekampen organiseert voor ernstig zieke kinderen. Onlangs bezocht ze een evenement van de stichting met de vrouw van Newman, actrice Joanne Woodward.

Sally Field voelt zich vereerd dat ze Newman heeft mogen kennen, zo laat ze in een verklaring weten. "Soms maakt God perfecte mensen en Paul Newman was daar één van", vindt de actrice, die samen met Newman in 'Absence of malice' schitterde.

Arnold Schwarzenegger noemt Newman 'de ultieme coole gast'. "Mannen wilden zoals hem zijn en vrouwen waren gek op hem", laat de gouverneur van Californië weten. "Hij heeft een miljoenenpubliek vermaakt met enkele van de meest opvallende filmrollen uit de geschiedenis van Hollywood. Daarnaast fleurde hij via zijn liefdadigheidswerk het leven op van nog veel meer mensen, onder wie voornamelijk ernstig zieke kinderen. Paul was er één uit duizenden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen