Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Turkse film in de prijzen op Spaans filmfestival

Shownieuws

'Pandora's box' is gekozen tot beste film tijdens het internationale filmfestival van San Sebastian. De Turkse film is geregisseerd door Yesim Ustaoglu.

(Novum/AP) - 'Pandora's box' is gekozen tot beste film tijdens de 56e editie van het Spaanse San Sebastian International Film Festival. Dat heeft de organisatie zaterdag bekendgemaakt. De Turkse film is geregisseerd door Yesim Ustaoglu.

De Franse actrice Tsilla Chelton won één van de twee awards voor beste actrice voor haar hoofdrol in de productie. Chelton speelt Nustret, een vrouw die aan Alzheimer lijdt. De andere award ging naar de Amerikaanse actrice Melissa Leo voor haar rol in 'Frozen river'. Beste acteur was de Argentijn Oscar Martinez voor zijn rol in 'The empty nest'.

Het festival koos de Brit Michael Winterbottom als beste regisseur voor de dramafilm 'Genova'. De Iranese regisseur Samira Makhmalbaf kreeg een speciale juryprijs voor haar film 'Two legged horse'.

De Altadis-New Directors Award ging naar de Chinese regisseur Cao Baoping voor zijn film 'The equation of love and death'. In de categorie, die is bedoeld voor regisseurs die nog niet meer dan twee speelfilms hebben gemaakt, was ook de Nederlandse thriller 'Bloedbroeders' van regisseur Arno Dierickx geselecteerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen