Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kunstcollectie Yves Saint Laurent geveild

Shownieuws

De kunstcollectie van modeontwerper Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé wordt geveild. De veiling is van 23 tot en met 25 februari 2009 in Parijs.

De kunstcollectie van de overleden modeontwerper Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé wordt geveild. Dat meldt het Britse persbureau Reuters. De veiling die van 23 tot en met 25 februari 2009 gehouden wordt door veilinghuis Christie's in Parijs zal naar schatting tussen de 200 en 300 miljoen euro opbrengen.

De beslissing om de collectie te veilen, komt van Bergé. De opbrengst komt volledig ten goede aan een nieuwe stichting die zich inzet voor medisch onderzoek naar Aids en de strijd tegen deze ziekte.

Bergé denkt niet dat hij spijt krijgt van zijn beslissing om de collectie, die onder meer werken van Picasso en Matisse bevat, van de hand te doen. "Ik kan heel goed zonder de collectie leven. Yves en ik zijn vijftig jaar geleden zonder deze meubelen en schilderijen aan ons leven samen begonnen, en geloof me dat we toen heel erg gelukkig waren."

Yves Saint Laurent overleed in juni na een lang ziekbed op 71-jarige leeftijd in zijn woonplaats Parijs. De in Algerije geboren ontwerper was tientallen jaren een instituut in de wereld van de haute couture. Hij werd met onder anderen Christian Dior en Coco Chanel gezien als de laatste vertegenwoordiger van een generatie die Parijs tot de modehoofdstad van de wereld maakte. Bergé hielp zijn partner met het opzetten van zijn eigen modehuis en stond tot 2002 aan het hoofd van het imperium.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen