Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Thijs Römer heeft vertrouwen in regiedebuut

Shownieuws

Thijs Römer heeft vertrouwen in zijn regiedebuut 'Het wapen van Geldrop'. De film gaat zaterdag in première op het Nederlands Film Festival.

Thijs Römer is ervan overtuigd dat zijn regiedebuut 'Het wapen van Geldrop' een succes gaat worden. De film gaat zaterdagavond in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. "Ik heb er absoluut vertrouwen in dat mensen het een mooie film gaan vinden", verklaart de acteur tegenover Novum Nieuws. Römer schreef zelf het script voor de film en speelt er een hoofdrol in.

Toch spelen zenuwen Römer ook wel parten als hij aan de première denkt. "Ik heb de film nog nooit gezien met meer dan tien mensen tegelijk en zaterdag zitten er 950 mensen in de zaal. Dat is wel pittig. En het is een klein kwetsbaar verhaaltje, waar je makkelijk overheen kan zeiken als je dat graag zou willen."

Hij beseft ook dat hij zich als regisseur, hoofdrolspeler en schrijver van het project in een kwetsbare positie bevindt. "Of het nou op positieve of een negatieve manier is, degene waar naar gewezen gaat worden, ben ik", weet hij. "Maar dat vind ik ook leuk, daar doe je het ook voor."

Naast Römer spelen zijn vrouw Katja Schuurman en zijn goede vriendin Tara Elders de belangrijkste rollen in de film. De roadmovie gaat over een suïcidale twintiger, een huismoeder die een klap van de molen heeft gehad en een ontsnapte TBS'er die samen in een auto door Nederland reizen.

De film is vanaf 2 oktober in de bioscoop te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen