Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitse muziekprijs Johannes Heesters gestolen

Shownieuws

Inbrekers hebben de Bambi, een Duitse muziekprijs, gestolen van Johannes Heesters "Welke gemene dief heeft mij dit aangedaan", beklaagt de zanger zich.

Inbrekers hebben de Bambi, een Duitse muziekprijs, gestolen van Johannes Heesters "Welke gemene dief heeft mij dit aangedaan", beklaagt de 105 jaar oude Nederlandse zanger en acteur zich in het Duitse tijdschrift Bunte.

Al op 13 december werd ingebroken in het huis van de artiest in Hamburg. Op die dag was Heesters met zijn vrouw Simone Rethel te gast in de populaire televisieshow Wetten Dass. Aanvankelijk merkte Heesters niet dat de zwarte koffer met de muziekprijs spoorloos was.

Pas toen hij terugkeerde van zijn kerstvakantie, bleek dat het gouden beeldje was verdwenen. "Ik had de prijs in de garderobe onder dikke winterjassen verstopt", vertelt Rethel in Bunte. "Toen ik de prijs aan Jopie wilde geven, was hij weg."

Heesters hoopt de prijs spoedig weer in zijn bezit te krijgen. "Ik vraag de dief met klem om de Bambi anoniem terug te sturen", stelt hij. "Ik ben zo trots op mijn achtste Bambi, hij betekent zo veel voor mij, omdat het een onderscheiding voor mijn leven is." Heesters kreeg de ereprijs vorige maand.

De artiest, wiens rol tijdens de Tweede Wereldoorlog omstreden is, probeerde onlangs voor eens en voor altijd zijn naam te zuiveren. Hij spande een rechtszaak aan tegen de Duitse schrijver en documentairemaker Volkus Kühn, die beweert dat Heesters tijdens de oorlog voor SS'ers heeft opgetreden in het concentratiekamp in Dachau. Heesters zegt het kamp te hebben bezocht, maar er nooit te hebben opgetreden. De rechter oordeelde echter in zijn nadeel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen