Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Froukje Jansen vindt Wie is de Mol een 'mindfuck'

Shownieuws

Presentatrice Froukje Jansen kon tijdens de opnamen van het Avro-programma Wie is de Mol moeilijk vertrouwen op haar intuïtie. "Het is een echte mindfuck."

Presentatrice Froukje Jansen kon tijdens de opnamen van het Avro-programma Wie is de Mol moeilijk vertrouwen op haar intuïtie. "Het is een echte mindfuck", vertelt ze aan Novum Nieuws. "Het is heel raar om in een groepje te zijn met mensen die je erg leuk vindt, maar niet kan vertrouwen."

De nieuwe reeks, die vanaf 8 januari voor het negende achtereenvolgende jaar wordt uitgezonden, is opgenomen in Ierland. Naast Jansen doen dit seizoen BN'ers mee als Dennis Storm, Rick Engelkes, Jon van Eerd en Paula Udondek. Tijdens het spel moeten de kandidaten, onder wie zich een saboteur bevindt, opdrachten uitvoeren. Het programma, dat eerder plaatsvond in Mexico, Australië en Argentinië, wordt gepresenteerd door Pieter Jan Hagens.

Van Eerd, die rollen speelde in onder meer 'Mamma Mia' en 'Boeing Boeing', stond niet te juichen toen hij hoorde waar het programma ditmaal werd opgenomen. "Ik baalde als een ongelofelijke stekkerdoos dat we naar Ierland gingen", vertelt hij. "Het is nog net geen West-Friesland. Ik had uit voorgaande jaren begrepen dat de kandidaten vooraf te horen kregen wat de bestemming zou zijn, maar dat was bij ons dus niet het geval. Pas tijdens het inchecken kregen we de locatie te horen."

Voor theatermaker Engelkes was het erg spannend om mee te doen aan het programma. "Ik heb qua werk een vrij druk leven", laat hij weten. "Toen bedacht ik mij dat het een enorme uitdaging is om zomaar drie weken uit mijn leven te schrappen. Ik vond het een grote uitdaging om te kijken of mijn bedrijf er nog zou staan als ik terugkwam." De voormalige GTST-ster is na de opnamen overtuigd dat zijn bedrijf ook zonder hem draaiende wordt gehouden. "Alles ging gelukkig goed. Het was een goede les voor mij, zodat ik wat vaker weg kan gaan."

De deelnemers kregen toestemming om slechts enkele personen op de hoogte te stellen. Voor Jansen, die een reisprogramma presenteert, was dat geen moeilijke opgave. "Ik zei gewoon dat ik in Californië was voor Drie op Reis en iedereen geloofde dat", zegt ze. "Daarna moest ik iedereen vertellen hoe leuk het was, terwijl ik daar nog nooit ben geweest. Dat was niet erg handig, maar volgens mij heeft niemand het gemerkt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen