Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Waltz with Bashir' favoriet bij filmrecensenten

Shownieuws

'Waltz with Bashir' is tot beste film uitgeroepen tijdens de National Society of Film Critics Awards. De prijzen werden toegekend door filmrecensenten.

(Novum/AP) - De geanimeerde documentaire 'Waltz with Bashir' is tot beste film uitgeroepen tijdens de National Society of Film Critics Awards. De filmprijzen werden toegekend door 63 filmrecensenten van belangrijke Amerikaanse kranten en bladen.

'Waltz with Bashir' is een animatiefilm over de belegering van de Libanese hoofdstad Beiroet door Israël in 1982. De film volgt de pogingen van de Israëlische regisseur Ari Folman om zijn eigen verdrongen herinneringen aan die tijd terug te vinden. Hij interviewde daarvoor zijn oude legerkameraden, wier verhalen worden verbeeld door animaties.

De leden van de National Society of Film Critics verkozen zaterdag verder 'Happy-go-lucky'-regisseur Mike Leigh tot beste regisseur, en het verhaal van die film tot beste script. De hoofdrolspeelster uit de komedie over een lerares in Londen, Sally Hawkins. werd uitgeroepen tot beste actrice. Sean Penn nam de prijs voor beste acteur mee naar huis voor zijn rol in de film 'Milk' als Harvey Milk, een homoseksuele politicus in San Francisco die in 1978 werd vermoord.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen