Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tienerzoon John Travolta overleden

Shownieuws

De 16-jarige zoon van acteur John Travolta, Jett, is overleden tijdens een vakantie op de Bahama's. De tiener werd vrijdagochtend bewusteloos aangetroffen.

(Novum/AP) - De 16-jarige zoon van acteur John Travolta, Jett, is overleden tijdens een vakantie op de Bahama's. De tiener werd vrijdagochtend bewusteloos aangetroffen in de badkamer van het vakantiehuis van de familie. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar bleek niet meer te redden. Dat is bekendgemaakt via een woordvoerder van Travolta.

De familie Travolta had de jaarwisseling gevierd op de Bahama's. Jett heeft naar het lijkt een aanval gehad en is vervolgens met zijn hoofd op de rand van het bad gevallen. Een autopsie moet uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak is.

De jongen had al langer last van aanvallen. Volgens zijn ouders, Travolta en diens vrouw Kelly Preston, werd Jett erg ziek toen hij 2 jaar oud was. Hij bleek toen te lijden aan de ziekte van Kawasaki, een auto-immuunziekte waarbij bloedvaten door het hele lichaam ontstoken raken. Aanvallen waarbij de patiënt bewusteloos raakt, behoren tot het ziektebeeld.

Preston geloofde dat blootstelling aan schoonmaakmiddelen en meststoffen de oorzaak was van de aandoening van haar zoon. Een ontgiftingsprogramma van de Scientology-kerk zou Jett destijds hebben geholpen. Preston en Travolta zijn al jarenland trouwe aanhangers van de controversiële kerk.

Jett was het oudste kind van de 54-jarige Travolta en zijn 46-jarige vrouw. Het echtpaar heeft nog een 8-jarige dochter, Ella Bleu.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen