Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Maarten van Rossem praat voor EO met ex-playmate

Shownieuws

Maarten van Rossem is voor een nieuw programma van de EO in een limousine gekropen met een bekeerde playmate. Ook ontmoette hij producer Ken Mansfield.

Maarten van Rossem is voor een nieuw programma van de EO in een limousine gekropen met een bekeerde playmate. Dat heeft de omroep vrijdag bekendgemaakt. Susie Scott Krabacher, die in de jaren tachtig in de Playboy Mansion woonde, werd in de jaren negentig een fervent christen en wijdt haar leven aan het helpen van kansarme kinderen in Haïti.

Voor het programma Van Rossem in Amerika sprak de historicus ook met producer Ken Mansfield, die werkte met bands als The Beatles en The Beach Boys, en televisiedominee Robert H. Schuller. De 65-jarige kenner van de Verenigde Staten bracht eveneens een bezoek aan het zogenoemde Holy Land, een themapark waar onder meer de kruisiging van Jezus wordt nagespeeld.

In de vierdelige reeks, die zondag van start gaat, onderzoekt Van Rossem hoe 'het toch mogelijk is dat zo'n christelijk land zo onrechtvaardig is ingericht', legt een woordvoerder van de EO uit. "Het is spannender als een niet-christen die vraag beantwoordt. Maarten van Rossem staat bekend als christenhater, maar dat is hij niet. Dat zie je goed in dit programma. Hij is een onderzoeker."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen