Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prince komt dit jaar met drie nieuwe albums

Shownieuws

Fans van Prince mogen dit jaar maar liefst drie nieuwe platen verwachten. De 50-jarige popster werkt aan de cd's 'MPLSound', 'Lotus flower' en 'Elixir'.

Fans van Prince mogen dit jaar maar liefst drie nieuwe platen verwachten van de levende poplegende. De 50-jarige popster werkt aan de cd's 'MPLSound', 'Lotus flower' en 'Elixir'. Het laatste album is de debuutplaat van Prince's protegee Bria Valente, waarvoor hij de productie en de gitaarpartijen verzorgt.

Voor geen van de platen werkt Prince samen met een platenmaatschappij. Hij is momenteel in onderhandeling met 'een grote winkelketen', zo zegt de artiest in de Los Angeles Times. Ook wil hij de albums aanbieden via internet. Prince staat bekend om de onconventionele distributie van zijn muziek. Zo werd zijn vorige album, 'Planet earth' uit 2007, aanvankelijk gratis verspreid door de Britse krant The Mail on Sunday.

Vorige maand liet Prince al enkele nummers van 'Lotus flower' horen op een Amerikaanse radiozender. De plaat moet een echt gitaaralbum worden. Met 'MPLSound' keert de zanger terug naar de dagen van zijn hit 'When doves cry' uit 1984. De plaat bevat meer elektronische en experimentele popnummers. Wanneer de drie albums in de winkel liggen, is nog onbekend.

Prince ziet in Valente een nieuwe soulster. "We hadden geen zin meer om te wachten tot Sade met een nieuw album komt", zegt hij over zijn ontdekking. Via zijn nieuwe website MPLSound heeft de artiest al een nummer van Valente vrijgegeven, 'Here eye come'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen