Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joke de Kruijf speelt Velma in 'Chicago'

Shownieuws

Joke de Kruijf heeft de rol van Velma bemachtigd in de musical 'Chicago'. Eerder werd al duidelijk dat Mariska van Kolck de hoofdrol van Roxie Hart speelt.

Joke de Kruijf heeft een hoofdrol bemachtigd in 'Chicago'. Ze speelt de rol van de vileine Velma. Dat heeft Mark Vijn Theaterproducties, die de musical op de planken brengt, vrijdag bekendgemaakt. Ook Peter Lusse speelt een rol in de productie. Eerder werd al duidelijk dat Mariska van Kolck de hoofdrol van Roxie Hart speelt. Thom Hoffman speelt de mannelijke hoofdrol.

De Kruijf maakte in de jaren negentig furore met haar rollen in de musicals 'Les misérables' en 'The phantom of the opera'. Als Velma moet ze de rol neerzetten van een danseres die door een dubbele moord in de gevangenis belandt.

De reizende musical is vanaf november dit jaar tot en met mei volgend jaar te zien in theaters in Nederland en België. 'Chicago' werd in Nederland in 1999 al eens op de planken gebracht door musicalgigant Joop van den Ende. Toen speelden onder anderen Simone Kleinsma en Sophie Wezer de hoofdrollen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen