Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Isabelle Huppert voorzitter festivaljury Cannes

Shownieuws

Actrice Isabelle Huppert is benoemd tot voorzitter van de jury van het filmfestival van Cannes. Huppert speelde in films als 'La pianiste' en '8 femmes'.

(Novum/AP) - Actrice Isabelle Huppert is benoemd tot voorzitter van de jury van het filmfestival van Cannes. Dat heeft de organisatie van het festival, dat in mei voor de 62e keer plaatsvindt, vrijdag bekendgemaakt. Huppert speelde in veel geprezen films als 'Une affaire de femmes', 'La pianiste' en '8 femmes'.

De 55-jarige filmvedette kan niet wachten om zich te buigen over de vele nieuwe films die op het festival vertoond zullen worden. "Ik ben zeer verheugd en zeer trots", stelt de Française in een verklaring van het filmfestival. "Cannes en ik gaan ver terug en dit aankomende rendez-vous bezegelt voorgoed mijn liefde voor het festival."

Huppert kreeg tweemaal de prijs voor beste actrice op het filmfestival; eenmaal voor haar rol in 'Violette Nozière' (1978) en een tweede keer voor haar rol in 'La pianiste' (2001).

Het filmfestival van Cannes vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 24 mei. Ook vorig jaar stond een acteur aan het hoofd van de jury. Toen viel de eer ten beurt aan de Amerikaanse filmster Sean Penn. De Gouden Palm, de belangrijkste prijs van het festival, ging toen naar de Franse film 'Entre les murs'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen