Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Componist van Bob Marley overleden

Shownieuws

Liedjesschrijver Vincent Ford is zondag op 68-jarige leeftijd overleden op Jamaica. Ford schreef de tekst van 'No woman, no cry' van Bob Marley.

(Novum/AP) - Liedjesschrijver Vincent Ford is zondag op 68-jarige leeftijd overleden op Jamaica. Dat heeft een woordvoerder van de Bob Marley Foundation in Kingston bekendgemaakt. Ford, die overleed aan complicaties van diabetes, schreef de tekst van 'No woman, no cry' van de reggaezanger.

Het nummer, dat in 1974 verscheen op het album 'Natty dread', was geïnspireerd door Trench Town, een achterbuurt van Kingston waar zowel Ford als Marley in de jaren zestig woonden.

Hoewel Ford als componist van het nummer wordt opgevoerd, zou Marley volgens critici het nummer eigenlijk zelf hebben geschreven. Hij zou zijn vriend Ford hebben opgevoerd als componist omdat hij op die manier royalty's binnenkreeg, waarmee hij de gaarkeuken waaraan hij leiding gaf draaiende kon houden. Ford schreef ook drie nummers voor het album 'Rastaman vibration', dat in 1976 verscheen.

Bob Marley werd wereldberoemd met liedjes als 'No woman, no cry', 'Jamming' en 'Stir it up'. In 1981 overleed hij op 36-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen