Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper DMX bekent schuld aan drugsbezit

Shownieuws

Rapper DMX heeft schuld bekend aan het bezit van drugs, diefstal en het verwaarlozen van dieren. Hij komt in aanmerking voor strafvermindering.

(Novum/AP) - Rapper DMX heeft schuld bekend aan het bezit van drugs, diefstal en het verwaarlozen van dieren. In ruil voor zijn bekentenis komt hij in aanmerking voor strafvermindering. Naar verwachting wordt de 38-jarige hiphopper veroordeeld tot een celstraf van minimaal negentig dagen.

DMX, die eigenlijk Earl Simmons heet, verscheen dinsdag geboeid en gekleed in een gevangenisoverall voor de rechter in Arizona. Tot het vonnis, dat op 30 januari wordt uitgesproken, blijft de rapper in de gevangenis. De deal die hij heeft gesloten met de openbaar aanklager verbiedt hem in de toekomst dieren te houden en vuurwapens te bezitten. Ook moet hij een cursus bijwonen over dierenmishandeling.

De rapper, die albums maakte met titels als 'It's dark and hell is hot' en 'Flesh of my flesh, blood of my blood', kwam het afgelopen jaar meermaals niet opdagen bij rechtszittingen. Hij werd eerdere deze maand vastgezet toen hij opnieuw verstek liet gaan. Als hij de voorwaarden van zijn proeftijd nog eens schendt, kan hij voor meer dan tien jaar achter de tralies verdwijnen.

Vorig jaar zomer vond de politie drie dode en twaalf ondervoede pitbulls bij zijn woning. Bij een inval in mei sloot DMX zich op in zijn slaapkamer voordat hij zich overgaf. In zijn huis werd toen marihuana aangetroffen. Eerder zat DMX al eens een celstraf uit voor het bezit van de softdrug en het schenden van de voorwaarden van zijn proeftijd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen