Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Studentenprijzen NFF uitgereikt

Shownieuws

Vrijdag zijn de studentenprijzen van het Nederlands Film Festival uitgereikt. Margot Schaap won met haar film 'Gaandeweg' de Tuschinski Award.

Vrijdag zijn de studentenprijzen van het Nederlands Film Festival uitgereikt. Margot Schaap won met haar film 'Gaandeweg' de Tuschinski Award. De Talent & Pro Award ging naar Rob Lücker met zijn film '?koda'.

In 'Gaandeweg' laat een meisje haar vertrouwde leven achter zich om op kamers te gaan wonen. '?koda' gaat over twee buurmannen die eenzelfde leven vol sleur leiden.

De Tuschinski Award wordt ieder jaar uitgereikt aan de beste eindexamenfilm van studenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam. De winnende film werd gekozen door de leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten.

De Talent & Pro Award gaat naar de beste productie van eindexamenleerlingen van de andere audiovisuele opleidingen in Nederland. De jury voor de filmprijs bestaat uit producent Piet-Harm Sterk, filmdocent Jef Nassenstein en Maarten Timmerman, directeur van Talent & Pro.

Beide prijswinnaars ontvingen 2500 euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen