Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Appie Baantjer schrijft toch weer nieuwe detective

Shownieuws

Appie Baantjer heeft het schrijverschap toch niet definitief vaarwel gezegd. De misdaadauteur komt in april met een nieuwe titel, 'Baantjer en De Waal'.

Appie Baantjer heeft het schrijverschap toch niet definitief vaarwel gezegd. De misdaadauteur, die eerder dit jaar zijn pen aan de wilgen hing, komt in april met een nieuwe titel. Samen met Simon de Waal, rechercheur en tekstschrijver van de televisieserie Baantjer, heeft hij het boek 'Baantjer en De Waal' geschreven.

In het boek spelen de twee auteurs de hoofdrollen, zo meldt uitgeverij Lebowski. Het boek draait om een oudere rechercheur die na de dood van zijn vrouw door zijn superieuren op een zijspoor wordt gezet. De detective, die zich afspeelt in Amsterdam, telt 160 bladzijden.

De 85-jarige Baantjer bracht dit jaar zijn zeventigste detective uit, 'De Cock en de dood in gebed'. Van zijn boeken zijn in Nederland meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht. Tussen 1995 en 2006 werden de boeken gebruikt ter inspiratie van een televisieserie, waarin het hoofdpersonage van rechercheur Jurre de Cock werd vertolkt door acteur Piet Römer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen