Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cate Blanchett twijfelt over plastische chirurgie

Shownieuws

Cate Blanchett heeft een ambivalente houding tegenover plastische chirurgie. "Ik veroordeel de wereld van de injectables niet", zegt ze in de Vanity Fair.

Cate Blanchett heeft een ambivalente houding tegenover plastische chirurgie. "Ik veroordeel de wereld van de injectables niet", zegt ze in het februarinummer van tijdschrift Vanity Fair. "Als je opgroeit in een milieu waarin je moeder haar borsten laat vergroten als je 18 bent, dan is er weinig hoop voor je. Maar ik ben niet in zo'n milieu groot geworden."

Vooralsnog heeft de 39-jarige filmster het mes en de injectienaald gemeden. "Ik heb niets laten doen, maar wie weet", stelt ze. Haar echtgenoot, theatermaker Andrew Upton, maakt ze niet blij door onder het mes te gaan. "Andrew heeft gezegd dat hij een scheiding aanvraagt als ik iets laat doen."

Na het krijgen van drie kinderen merkt Blanchett dat haar lichaam is veranderd. "Het draagt een verleden met zich mee. Ik houd van de evolutie van dat verleden en ik ben blij dat ik met iemand samen ben die houdt van de evolutie van dat verleden."

Plastische chirurgie is volgens de actrice in elk geval niet zaligmakend. "Als ik naar iemands gezicht kijk, zie ik eerst de ingrepen en dan pas de persoon zelf. Persoonlijk denk ik niet dat mensen er beter uitzien als ze iets laten doen, ze zien er gewoon anders uit. Als je het uit angst doet, dan blijft die angst zichtbaar in je ogen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen