Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rocktekstschrijver Delaney Bramlett overleden

Shownieuws

Tekstschrijver Delaney Bramlett is op 69-jarige leeftijd overleden. Hij bezweek in een ziekenhuis in Los Angeles aan complicaties na een galblaasoperatie.

(Novum/AP) - Tekstschrijver Delaney Bramlett is zaterdag op 69-jarige leeftijd overleden. Hij bezweek in een ziekenhuis in Los Angeles aan complicaties na een galblaasoperatie. Bramlett, die niet alleen songteksten schreef maar ook zelf op het podium stond, vergaarde grote bekendheid met het nummer 'Let it rain' dat hij samen met zanger Eric Clapton schreef.

De in Mississippi geboren tekstschrijver werkte tijdens zijn vijftigjarige carrière in de muziekindustrie samen met artiesten als Jimi Hendrix, John Lennon en George Harrison. Hij schreef onder meer samen met tekstschrijver Leon Russell het nummer 'Superstar', dat werd gezongen door artiesten als Usher, Bette Midler en The Carpenters. De versie van het nummer, dat de Amerikaanse band Sonic Youth opnam voor de begin dit jaar verschenen film 'Juno', werd genomineerd voor een Grammy Award.

Vanaf 1967 vormde de componist samen met zijn toenmalige vrouw Bonnie Lynn vijf jaar lang de bluesrockband Delaney & Bonnie & Friends. Daarna begon hij een solocarrière. Afgelopen jaar bracht Bramlett voor het eerst sinds zes jaar een nieuw album uit, 'A new kind of blues'

[Novum]

Gerelateerde Artikelen