Kies je favoriete radiostation

Dossiers

10 voor Taal voortaan zonder Belgen

Shownieuws

10 voor Taal krijgt een nieuw jasje. In plaats van een Nederlands en een Vlaams team strijden voortaan twee Nederlandse teams tegen elkaar in de taalshow.

Het KRO-programma 10 voor Taal wordt een geheel Nederlandse aangelegenheid. In plaats van een Nederlands en een Vlaams team strijden in het nieuwe format twee Nederlandse teams tegen elkaar in het taalprogramma. Dat heeft de omroep donderdag bekendgemaakt.

Anita Witzier blijft aan als presentatrice van de show, maar moet het voortaan zonder haar Vlaamse medepresentator Marcel Vanthilt doen. Bart Chabot en cabaretier Richard Kemper, van het duo Veldhuis & Kemper, zijn aangetrokken als teamcaptains. Beiden krijgen elke week gezelschap van twee min of meer bekende Nederlanders. De programmaonderdelen, zoals 'cryptokronkels', 'zoek de fout' en 'woordritsen', blijven ongewijzigd.

Een woordvoerder van de KRO verklaart dat de omroep het wel tijd vond voor verandering na 310 afleveringen van de taalstrijd in de oude vorm. "We zijn ervan overtuigd dat de taalstrijd tussen de teams wordt versterkt door de nieuwe opzet met twee teamcaptains. En Bart Chabot en Richard Kemper zijn beiden kunstenaars met taal, dus zij zijn absoluut aan elkaar gewaagd."

Het programma begon als coproductie met de Vlaamse omroep VRT, maar werd al enkele jaren alleen nog in Nederland uitgezonden. Uit de strijd tussen de Nederlanders en de Vlamingen kwamen de laatsten meestal als winnaars tevoorschijn.

10 voor Taal is vanaf 21 januari wekelijks in haar nieuwe vorm te zien op Nederland 2.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen