Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Omroep Max mag blijven

Shownieuws

Omroep Max blijft op televisie te zien. De ouderenomroep heeft het getal van 150 duizend betalende leden overschreden, dat nodig is om te mogen blijven bestaan.

Omroep Max blijft de komende jaren op televisie te zien. De ouderenomroep heeft het aantal van 150 duizend betalende leden overschreden, dat nodig is om te mogen blijven bestaan. Max maakte donderdag bekend inmiddels meer dan 173 duizend leden te hebben.

De omroep, die ruim twee jaar geleden begon met 62 duizend leden, moest voor 1 april volgend jaar minimaal 150 duizend betalende leden kunnen overleggen aan het Commissariaat voor de Media. Ook Llink moet hieraan voldoen om te blijven bestaan. De 'duurzame' omroep is nog hard bezig met het werven van leden.

Het aantal betalende leden heeft ook invloed op de zendtijd van een omroep. In april vindt er een vijfjaarlijks meetmoment plaats. Dan geldt de regel: hoe meer leden, hoe meer geld en zendtijd in de periode 2010 tot 2015.

Omroep Max-directeur Jan Slagter ziet dit meetmoment met vertrouwen tegemoet. "Met dit ledenaantal krijgen we in september veel meer zendtijd en kunnen we meer programma's maken voor radio en tv waar onze doelgroep graag naar kijkt en luistert. We gaan door met onze ledenwerfcampagne, want ieder extra lid geeft ons straks nog meer zendtijd. Het streven is nu om op 1 april 230 duizend leden te hebben, en dat gaat ons zeker lukken.''

[Novum]

Gerelateerde Artikelen