Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schadevergoeding Bruni voor gebruik naaktfoto

Shownieuws

Kledingbedrijf Pardon moet veertigduizend euro schadevergoeding betalen aan Carla Bruni. Het gebruikte een naakfoto van de Franse presidentsvrouw voor tassen.

(Novum/AP) - Het Franse kledingbedrijf Pardon moet veertigduizend euro schadevergoeding betalen aan Carla Bruni, de vrouw van de Franse president Nicolas Sarkozy. Dat heeft de Franse rechtbank op het eiland La Reunion, waar het kledingbedrijf is gevestigd, donderdag bepaald.

Pardon gaf aan klanten tassen mee waarop een naaktfoto van Bruni prijkte. De presidentsvrouw spande daarop een rechtszaak aan tegen het bedrijf en eiste een schadevergoeding van 125 duizend euro. De rechtbank heeft nu bepaald dat het kledingbedrijf inbreuk heeft gemaakt op het eigendomsrecht van de foto van Bruni.

Pardon heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de uitspraak. Wel zal het de 5500 tassen die nog in voorraad zijn vernietigen. Bruni zal de schadevergoeding doneren aan een goed doel. De foto van de Franse presidentsvrouw stamt uit de tijd ze nog modellenwerk deed.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen