Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Europese muziekprijs voor Kraak & Smaak

Shownieuws

Kraak & Smaak krijgt een European Border Breakers Award. De prijzen worden toegekend aan debuterende artiesten die ook succesvol zijn buiten hun eigen land.

Kraak & Smaak is een van de winnaars van de European Border Breakers Awards 2009. Dat heeft de organisatie achter de awards woensdag bekendgemaakt. De prijzen worden door de Europese Commissie toegekend aan debuterende artiesten die ook succesvol zijn buiten hun eigen land.

Kraak & Smaak ontvangt de prijs voor het eerste album 'Boogie angst' dat in 2005 al uitkwam. Dit jaar brak het Leidse dj- en producerstrio internationaal echt door met het nummer 'Squeeze me' van het derde album 'Plastic people'. De mannen toerden onder meer in Amerika en Groot-Brittannië.

Andere Europese artiesten die een European Border Breakers Award ontvangen zijn dit jaar onder anderen het Deense Alphabeat en de Britse Adele en The Ting Tings. De prijzen worden op 15 januari overhandigd tijdens een awardshow in de Oosterpoort in Groningen.

De show, die wordt gepresenteerd door de Britse presentator Jools Holland, wordt in heel Europa op televisie uitgezonden. In Nederland is de ceremonie op 17 januari te zien op Nederland 3.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen