Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fotograaf eist foto's Marilyn Monroe terug

Shownieuws

Fotograaf Bern Stern wil foto's terug die hij in 1962 maakte van Marilyn Monroe. Hij leende de kiekjes uit aan het tijdschrift Eros en zag ze nooit terug.

(Novum/AP) - Fotograaf Bern Stern wil foto's terug die hij zes weken voor haar dood in 1962 maakte van Marilyn Monroe. Hij leende de foto's datzelfde jaar uit aan het tijdschrift Eros en zegt de kiekjes nooit meer terug te hebben gezien.

De inmiddels 78-jarige Stern heeft Michael Weiss en Donald Penny aangeklaagd die volgens hem de zeven foto's in hun bezit hebben. Het is onbekend hoe de mannen aan de kiekjes komen en wat hun band met Eros is. Het magazine werd in de jaren zestig al na vier edities opgedoekt.

Stern wil de foto's terug en anders wil hij in ieder geval zevenhonderdduizend dollar, omgerekend bijna 480 duizend euro, voor de plaatjes. Volgens zijn advocaat zijn de foto's inmiddels per stuk minstens honderdduizend dollar waard. Daarnaast eist hij een miljoen dollar (bijna 700 duizend euro) schadevergoeding, omdat hij inkomsten mis zou zijn gelopen doordat de foto's in zijn archief ontbraken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen