Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Patrick Lodiers met soldaten naar Afghanistan

Shownieuws

Patrick Lodiers, presentator en voorzitter van BNN, vertrekt binnenkort voor geruime tijd naar Afghanistan. Daar maakt hij het programma Patrick in Uruzgan.

Patrick Lodiers, presentator en voorzitter van BNN, vertrekt binnenkort voor geruime tijd naar Afghanistan. Dat heeft de jongerenomroep vrijdag laten weten. Voor het programma Patrick in Uruzgan ervaart hij hoe het leven is in Kamp Holland.

Lodiers hoopt het doen en laten van een soldaat in Afghanistan in beeld te brengen. "Inmiddels hebben in Uruzgan duizenden jongeren gezeten", stelt hij in een verklaring. "Onder hen zijn doden en gewonden gevallen. Alle reden voor BNN niet het politieke maar juist het persoonlijke verhaal van deze mensen te vertellen."

De programmamaker maakt met zijn crew geen deel uit van het peloton. Wel is het de bedoeling dat Lodiers alles meemaakt wat de militairen meemaken. Zo wordt samen geslapen, samen gegeten en gaat de presentator mee op patrouille. Patrick in Uruzgan wordt vanaf maart uitgezonden op Nederland 3.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen