Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Samuel L. Jackson ontvangt Cinematheque Award

Shownieuws

Samuel L. Jackson ontvangt op 1 december de American Cinematheque Award. De acteur speelde in onder meer 'Pulp fiction' en drie 'Star Wars'-varianten.

Samuel L. Jackson mag op 1 december de 23e American Cinematheque Award in ontvangst nemen in Beverly Hills. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Hollywood Reporter. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die begaan is met zijn werk en een grote bijdrage heeft geleverd aan de filmkunst.

Jackson speelde grote rollen in onder meer de kaskrakers 'Pulp fiction' en drie films uit de 'Star Wars'-reeks. Eind dit jaar is de 59-jarige acteur in de Nederlandse bioscopen te zien in de thriller 'Lakeview terrace'. In de film, die in Amerika momenteel op de hoogste positie in de filmlijsten staat, speelt Jackson een wijkagent die zijn nieuwe buren uit de wijk probeert te verdrijven omdat zij van verschillende afkomst zijn.

Vorig jaar mocht actrice Julia Roberts de prijs in ontvangst nemen. Acteurs die in het verleden de prijs in de wacht sleepten zijn onder anderen Al Pacino, John Travolta en Nicole Kidman. Eddy Murphy nam in 1986 de eerste award in ontvangst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen