Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul McCartney pleit voor vrede in Israël

Shownieuws

Paul McCartney heeft tijdens zijn concert in Tel Aviv voor vredesduif gespeeld. Zo zong hij 'Give peace a chance', dat hij opdroeg aan wijlen John Lennon.

(Novum/AP) - Paul McCartney heeft tijdens zijn concert in Tel Aviv voor vredesduif gespeeld. Tijdens het nummer 'Give peace a chance' pauzeerde de voormalige Beatle, om vervolgens het publiek te laten meezingen. "Jullie hebben het hier vanavond gezongen, jullie willen het", zei hij.

Het optreden, dat de naam 'Friendship first' droeg, was al bij aankondiging legendarisch, aangezien het 43 jaar heeft geduurd voordat de zanger in Israël op de planken kon verschijnen. In 1965 zouden The Beatles een concert geven in Israël. Dat optreden zou destijds zijn afgeblazen door een functionaris die bang was voor de invloed die de band zou hebben op de Israëlische jeugd.

De 66-jarige McCartney zong tijdens het openluchtconcert, dat werd bezocht door naar schatting veertigduizend mensen, nummers als 'Yesterday', 'Hey Jude' en 'Live and let die'. 'Give peace a chance' droeg de muzikant op aan John Lennon, die in 1980 werd vermoord in New York.

McCartney bracht woensdag een bezoek aan de Bijbelse stad Bethlehem. "Ik kom met een vredesboodschap", zei hij toen. "Ik denk dat deze regio dat nodig heeft."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen