Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmploeg niet welkom in Stavenisse

Shownieuws

NL Film heeft besloten geen filmopnamen te maken in Stavenisse. Volgende week zouden daar opnamen beginnen voor de 'De storm', die draait om de watersnoodramp.

NL Film heeft besloten geen filmopnamen te maken in het Zeeuwse Stavenisse. Volgende week zouden daar opnamen beginnen voor de film 'De storm', die verhaalt over de watersnoodramp uit 1953. "Veel mensen daar willen niet geconfronteerd worden met zaken die met de ramp te maken hebben", vertelt producent Alain de Levita.

De protesten in het dorp op Tholen zijn deels religieus ingegeven. "Stavenisse is zeer gereformeerd. Sommige mensen daar hebben niet eens een televisie", legt De Levita uit. "We willen niet doordrukken om ergens te filmen waar mensen zich huilend bij de gemeenteraad melden."

De producent trekt zich de protesten niet persoonlijk aan. "Er wordt wel vaker bezwaar gemaakt tegen filmopnamen. Vooral buiten de Randstad, maar bijvoorbeeld ook in Amsterdam-Zuid."

Inmiddels hebben drie draaidagen voor de film plaatsgevonden, in Schorel en Castricum. De opnamen lopen door tot in december. Sylvia Hoeks en Barry Atsma spelen de hoofdrollen in 'De storm'. De regie van de historische film ligt in handen van Ben Sombogaart. In het najaar van 2009 moet de film in première gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen