Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The seven of Daran' bekroond met filmprijs

Shownieuws

'The seven of Daran' is op het Nederlands Film Festival onderscheiden met de Filmprijs van de Stad Utrecht. Regisseur Lourens Blok nam de prijs in ontvangst.

De avontuurlijke familiefilm 'The seven of Daran: the battle of Pareo Rock' is tijdens de openingsavond van het 28e Nederlands Film Festival onderscheiden met de Filmprijs van de Stad Utrecht. De prijs werd door burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht overhandigd aan regisseur Lourens Blok.

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht kent de Filmprijs van de Stad Utrecht toe aan het beste regiedebuut uit de Debutantencompetitie van het festival, waarvoor dit jaar vijftien eerste zelfstandige speelfilms, lange en korte documentaires, korte films en korte tv-dramaproducties zijn geselecteerd. De jury wordt dit jaar gevormd door filmproducent Hanneke Niens, regisseur Robert Jan Westdijk en documentairemaker en filmjournalist Annelotte Verhaagen.

'The seven of Daran: the battle of Pareo Rock' gaat over de 11-jarige blanke Jimmy, die met zijn moeder in een luxe huis in Afrika woont. Wanneer hij op een markt verdwaalt, krijgt hij van een pratende giraffe de opdracht een aankomend gevecht tussen twee ruziënde Afrikaanse stammen te stoppen. De film kwam maandag binnen op de twaalfde plaats van de Nederlandse box office, de lijst films met de hoogste bioscoopomzet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen