Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pink Floyd-gitarist brengt ode aan Richard Wright

Shownieuws

Pink Floyd-gitarist David Gilmour heeft op de Britse tv een ode gebracht aan de vorige week overleden toetsenist Richard Wright. Hij speelde 'Remember a day'.

Pink Floyd-gitarist David Gilmour heeft dinsdag op de Britse televisie een ode gebracht aan de vorige week overleden toetsenist Richard Wright, een van de oprichters van de rockband. Gilmour speelde speciaal voor zijn collega het nummer 'Remember a day', zo meldt BBC News.

Gilmour had een goede band met zijn overleden collega. "Hij was een lieve, getalenteerde man die zichzelf nog wel eens probeerde weg te cijferen", vertelde Gilmour in het BBC-televisieprogramma Later...with Jools Holland, waarin hij 'Remember a day' ten gehore bracht. "We zijn enorm verdrietig over het verlies."

Eerder was het plan dat Wright en Gilmour dinsdagavond samen zouden optreden in de tv-show. Drie weken geleden ontving de gitarist echter een bericht van zijn collega dat hij hiertoe niet in staat zou zijn. Begin vorige week overleed Wright op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Gilmour besloot hierop het nummer 'Remember a day' te spelen, dat geschreven werd door de toetsenist.

De laatste keer dat alle bandleden van Pink Floyd een optreden gaven was op 2 juli 2005 tijdens Live-8 in Londen. Wright was in 1965 een van de oprichters van de band; Gilmour sloot zich er drie jaar later bij aan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen