Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Albert Verlinde wil Gordon in 'Hairspray'

Shownieuws

Albert Verlinde vindt het leuk dat Gordon Edna Turnblad wil spelen in 'Hairspray'. "Ik zou het geweldig vinden als hij af en toe de rol vervult als gast."

Albert Verlinde vindt het heel leuk dat Gordon graag Edna Turnblad wil spelen in de musical 'Hairspray'. "We hebben onze Edna natuurlijk al gevonden in Arjan Ederveen en dat weet Gordon ook", legt hij uit. "Maar ik zou het geweldig vinden als hij af en toe de rol vervult als gast in een speciale reeks voorstellingen."

Hoe de constructie eruit moet komen te zien is nog onduidelijk. "Daar moeten Gordon en ik nog even over rond de tafel gaan zitten", vertelt Verlinde. "Ik vind het hartstikke leuk dat de rol zo felbegeerd is." Huisvrouw Edna Turnblad is de te dikke moeder van hoofdpersoon Tracy Turnblad, een optimistische middelbare scholiere met overgewicht die de nieuwe ster wordt van een dansshow.

Naast Ederveen is naar verwachting Jim Bakkum te zien in de vrolijke musical. "Er is nog geen contract ondertekend, maar wat ons betreft krijgt hij de rol", liet de theaterproducent eerder weten. Bakkum zou in aanmerking komen voor de rol van Link Larkin, een populaire danser en zanger, die langzaam voor de charmes van Tracy valt.

Voor de vrouwelijke hoofdrol in de musical wordt gezocht naar onbekend talent. Via een open auditie kunnen meisjes strijden om een plaats.

'Hairspray' is de vierde in de rij van swingmusicals van V&V Entertainment. Na 'Grease' en 'Fame' volgde 'Footloose', die vanaf 1 februari te zien is. 'Hairspray' gaat op 27 september 2009 in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen