Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice laat tranen van blijdschap om zwanger zusje

Shownieuws

Carice van Houten schoot vol toen haar zusje Jelka vertelde dat ze in verwachting is. "Ik moest huilen, heel cliché", vertelde de actrice dinsdag.

Carice van Houten schoot vol toen haar zusje Jelka vertelde dat ze in verwachting is. "Ik moest huilen, heel cliché", vertelde de actrice dinsdag bij de lancering van de glossy Glamour Living. Al snel maakten haar tranen plaats voor een enthousiaste koopdrift. "Ik zei gelijk: dan kan ik lekker losgaan. Ik vind het heel leuk om kinderkleertjes te kopen, maar dat heeft natuurlijk weinig zin als je niemand in je omgeving hebt die kinderen heeft."

De 32-jarige filmster heeft vooralsnog haar hand op de knip weten te houden. "Ik moet me echt inhouden dat ik niet de hele boel ga opkopen", stelt ze. "Ik wilde eerst wachten tot het helemaal zeker was en nu wil ik toch even weten of het een jongen of een meisje is."

Jelka, die inmiddels bijna vier maanden zwanger is, had nooit verwacht dat ze zo snel moeder zou worden. "We wilden heel graag kinderen", vertelde ze dinsdag tijdens de releaseparty. "We hadden gewoon zoiets van: het komt of het komt niet en we zien wel. Maar zo snel, dat hadden we niet verwacht." Het idee dat ze begin volgend jaar een baby in haar armen zal houden, kan ze dan ook nauwelijks bevatten. "Het is voor mij de eerste keer, dus ik weet bij God niet wat me te wachten staat."

De 30-jarige aanstaande moeder voelt zich intussen prima. "Ik dij een beetje uit zo hier en daar", zei ze. "Ik was de eerste maanden een beetje misselijk, van die vrouwenkwaaltjes, maar nu gaat het eigenlijk wel lekker." De actrice en zangeres weet nog niet of haar eerste kindje een jongen of een meisje is. "Ik ben zo nieuwsgierig." Voor Jelka hoeft het geslacht van haar baby geen geheim te blijven. "Dat kan ik helemaal niet aan, als ik het kan zien, wil ik het zien."

Carice had wel verwacht dat haar jongere zusje de eerste zou zijn die een kind op de wereld zet. "Het voelt een beetje als toen mijn zus tien was en ik twaalf en we in het zwembad waren. Ze deed haar arm omhoog en toen zag ik dat ze al okselhaar had. Toen dacht ik: hoe kan dat nou, ik ben twee jaar ouder en ik heb dat nog niet? Zo voelde het een beetje." Jaloers is de actrice allerminst. "Het is wel goed dat er iemand is die het Van Houten-ras voortplant."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen