Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Glamour-restaurant sluit al na eerste avond

Shownieuws

Het Amsterdamse Glamour-restaurant heeft dinsdagal na de eerste dag zijn deuren gesloten. Het was een pr-stunt voor het nieuwe tijdschrift Glamour Living.

Het restaurant dat tijdschrift Glamour onlangs met veel bombarie aankondigde, heeft dinsdagavond al na de eerste dag zijn deuren gesloten. Het restaurant, dat was gevestigd in een hoog gebouw aan de Amsterdamse Vijzelgracht, bleek een dekmantel voor de lancering van de nieuwe glossy Glamour Living, waarin wonen, eten en reizen centraal staan.

De pr-truc was alleszins geslaagd. Alle tafels in het groots opgezette restaurant waren gevuld met gasten uit de tijdschriften- en modewereld. Ook waren vele BN'ers afgekomen op de opening. Zo genoten onder anderen Yfke Sturm, Carice van Houten, Georgina Verbaan en Daniël Boissevain van een viergangenmenu dat bestond uit oesters, kreeft, een hamburger en appeltaart.

Karin Swerink, hoofdredactrice van Glamour, stelde na de eerste gang veel van de genodigden teleur met haar mededeling dat het restaurant slechts één avond zou bestaan. Zichtbaar geëmotioneerd vertelde ze over het nieuwe zusje van Glamour, dat tweejaarlijks zal verschijnen. Vervolgens onthulde ze de cover van het eerste nummer, dat vanaf donderdag in de winkel ligt, met hulp van covergirl Sturm.

De goede sfeer die dinsdag was te proeven in het restaurant, heeft de redactie van Glamour aan het denken gezet. "We zijn nu aan het kijken of we niet echt een restaurant kunnen opzetten", verklapte Swerink na haar toespraak. "Wie weet kan het wel hier."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen