Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Josine van Dalsum zegt voorstelling af'

Shownieuws

Josine van Dalsum is niet te zien in de voorstelling 'Vleugellam'. Haar man John van de Rest, die het stuk regisseert, vindt dat zijn vrouw te ziek is.

Josine van Dalsum is niet te zien in de voorstelling 'Vleugellam'. Haar man John van de Rest, die het stuk over een vrouw die afasie heeft regisseert, vindt het niet verantwoord de actrice de planken op te laten gaan. Dat meldde RTL Boulevard dinsdag.

Van Dalsum kampt sinds 2003 met kanker. Vorige zomer en begin dit jaar werden delen van haar hersentumor succesvol verwijderd, maar het gezwel bleek toch te blijven groeien. Eerder deze maand bleek in een Amsterdams ziekenhuis dat de tumor was geslonken. Ze moest echter toch in het ziekenhuis blijven omdat er een zware longontsteking bij haar werd geconstateerd.

Volgens Van de Rest is zijn vrouw door medicijnen ernstig verzwakt en is ze vel over been. De voorstelling zou te veel van haar vergen. Zelf zou de 60-jarige actrice woedend zijn dat ze verstek moet laten gaan. 'Vleugellam', waarin ook Adriënne Kleiweg, Michiel Kerbosch en Robin Rienstra spelen, zou op 9 oktober in première gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen