Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Metallica genomineerd voor Hall of Fame

Shownieuws

Metallica en Run-D.M.C. zijn genomineerd voor de Rock and Roll Hall of Fame. In totaal zijn negen acts voor de lijst genomineerd.

(Novum/AP) - Metallica en Run-D.M.C. zijn genomineerd voor de Rock and Roll Hall of Fame. Dat maakte de organisatie van de stichting maandag bekend. In totaal komen negen acts voor de lijst in aanmerking. Overige kanshebbers zijn onder anderen gitarist Jeff Beck, zangeres Wanda Jackson en disco- en R&B groep Chic.

In januari wordt bekendgemaakt welke vijf acts de meeste stemmen hebben behaald. Op 4 april krijgen deze artiesten een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame and Museum.

De selectie wordt gemaakt door een jury van vijfhonderd muzikanten, vertegenwoordigers van de muziekindustrie en journalisten. Om in aanmerking te komen voor de onderscheiding moet het ten minste 25 jaar geleden zijn dat een artiest of band het eerste album uitbracht. Onder anderen Elvis Presley, B.B. King, The Beatles, Bob Dylan en David Bowie hebben een plaats gekregen, maar ook bijvoorbeeld Fleetwood Mac en The Ramones. Vorig jaar werd Madonna in de Hall of Fame opgenomen.

Metallica werd ruim 25 jaar geleden opgericht en is nog altijd populair. Maandag kwam het album 'Death magnetic' binnen op de hoogste positie in de Album Top 100. De band won de afgelopen jaren zeven Grammy Awards.

Het hiphop-trio Run-D.M.C. brak in 1986 wereldwijd door met de single 'Walk this way', een cover van het gelijknamige nummer van Aerosmith. In 1997 scoorden ze hun grootste hit met een remix van het nummer 'It's like that'. Op 30 oktober 2002 werd bandlid Jam Master Jay in een opnamestudio in New York vermoord. Een week later besloten de overige bandleden niet meer op te treden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen