Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter R. niet verleid door Amerikaans succes

Shownieuws

Hoewel zijn Emmy Award deuren voor hem opent, zit Peter R. de Vries niet te wachten op een Amerikaans avontuur. "Dat is niet iets wat ik ambieer", zegt hij.

Hoewel zijn Emmy Award deuren voor hem opent, zit Peter R. de Vries niet te wachten op een Amerikaans avontuur. "ABC heeft al een halfjaar geleden kenbaar gemaakt dat ze iets met mij zouden willen doen, maar dat is niet iets wat ik ambieer", vertelt de misdaadjournalist aan Novum Nieuws.

De Vries werd maandagavond in New York onderscheiden voor zijn documentaire over de verdwijning van Natalee Holloway. Daarin vertelde verdachte Joran van der Sloot voor de verborgen camera hoe het meisje aan haar eind is gekomen.

Dinsdagochtend ontbeet de 51-jarige De Vries al met televisiepresentator Chris Cuomo, van het ABC-programma Good Morning America. "Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Dan merk je ook dat ze ontzettend veel waardering hebben voor hoe wij dat allemaal hebben gedaan." ABC kocht begin dit jaar de uitzendrechten van het programma, dat in Nederland in februari te zien was op SBS 6 en zeven miljoen kijkers trok.

Meer dan 'leuk' vindt de journalist die interesse naar eigen zeggen niet. "Ik ben gewoon op mijn plek in Nederland", stelt hij. "Daar heb ik een netwerk opgebouwd, daar kennen de mensen mij en ken ik de mensen. Het is heel leuk als je internationaal een keer succes hebt, maar het is niet zo dat ik zeg: nu zal ik eens even mijn vleugels uitslaan in Amerika."

De Vries nam zijn Emmy Award maandag in ontvangst met de moeder van Natalee, Beth Holloway, die een prominente rol speelde in de documentaire. "Zij vond het een geweldig moment om met mij samen op het podium te staan en met mij de prijs op te dragen aan haar verdwenen dochter Natalee", zegt hij. "Dat vond ze mooi en ik vond het mooi om het zo te doen."

De misdaadverslaggever vliegt dinsdagnacht terug naar Nederland. Hij landt woensdagochtend op Schiphol, waar hij de pers te woord zal staan. Veel tijd om van zijn prijs te genieten heeft De Vries niet. "In november beginnen mijn uitzendingen weer. Ik moet gewoon aan de bak; prijs of geen prijs. Ik ga hard aan het werk, want er zijn nog een hoop onopgeloste zaken die onze aandacht nodig hebben."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen