Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harold Pinter herdacht op West End

Shownieuws

Harold Pinter is zaterdag herdacht op West End in Londen. Na afloop van het stuk 'No man's land' bracht de cast een eerbetoon aan de overleden toneelschrijver.

Harold Pinter is zaterdag herdacht in het Londense theaterdistrict West End. Na afloop van het toneelstuk 'No man's land' in het Duke of York Theater bracht de cast een eerbetoon aan de Britse toneelschrijver die op kerstavond op 78-jarige leeftijd overleed. Dat meldt BBC News.

'No man's land' was het eerste toneelstuk van Pinters hand dat na zijn dood weer werd opgevoerd. Acteur David Bradly herdacht de schrijver als 'een van de belangrijkste literaire figuren aller tijden'. Acteur Michael Cambon las een passage uit het toneelstuk voor, dat hij op verzoek van Pinter zelf ook zal voorlezen op diens begrafenis.

Harold Pinter schreef toneelklassiekers als 'The birthday party', 'The caretaker' en 'The dumb waiter'. Hij werd in 2005 onderscheiden met de Nobelprijs voor literatuur. Pinter overleed aan de gevolgen van kanker. Hij wordt in besloten kring begraven. Wanneer de begrafenis gehouden wordt, is nog niet bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen