Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schaatsende kinderen trekken ruim miljoen kijkers

Shownieuws

'Kinderen dansen op het ijs' heeft zaterdagavond ruim één miljoen mensen aan de buis gekluisterd. Zij zagen hoe de 13-jarige Maxim Froger de show won.

'Kinderen dansen op het ijs' heeft zaterdagavond ruim één miljoen mensen aan de buis gekluisterd. Zij zagen hoe de 13-jarige Maxim, zoon van zanger René Froger, de eenmalige televisieshow ten bate van het Nelson Mandela Kinderfonds won. Hij overtuigde de professionele jury het meest met zijn ijsdanskunsten.

Aan de schaatsshow bij SBS 6 deden naast de zoon van Froger nog vijf kinderen van andere bekende Nederlanders mee. Onder anderen de 6-jarige Jan Bauer, zoon van volkszanger Frans, en de even oude Anna Hulzebosch, dochter van zingende marathonschaatser Erik, bonden hun schaatsen onder.

Vorig jaar won de nu 7-jarige Christiaan Bauer, ook een zoon van zanger Frans, de eerste editie van het programma. De show leverde destijds meer dan twaalfduizend nieuwe donateurs op voor het Mandela Kinderfonds, dat zich inzet voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika. Hoeveel donateurs de show van dit jaar heeft opgeleverd, is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen