Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Isaiah Washington krijgt Sierra Leoons paspoort

Shownieuws

Isaiah Washington is officieel ingezetene van Sierra Leone geworden. Washington ontdekte via een DNA-test dat zijn voorouders afkomstig zijn uit Sierra Leone.

Isaiah Washington is officieel ingezetene van Sierra Leone geworden. "Minister Zainab Bangura heeft me zojuist gebeld om me officieel te vertellen dat ik nu een burger van Sierra Leone ben", zegt de acteur in een verklaring aan showbizzblogger Perez Hilton. "Ik moet haar twee pasfoto's sturen voor mijn paspoort, dat voor me klaarligt in Freetown."

De 45-jarige Washington zet zich al langere tijd actief in voor een project in Sierra Leone, dat via computeranimatie de slavenhandel in kaart brengt. Hij ontdekte via een DNA-test dat zijn voorouders afkomstig zijn uit Sierra Leone, dat in West-Afrika ligt. "President Koroma gaat de geschiedenisboekjes in als de eerste Afrikaanse president die een Amerikaan het burgerschap van Sierra Leone toekent gebaseerd op DNA", stelt Washington.

Washington, die uit ziekenhuisserie Grey's Anatomy werd geschreven nadat hij in opspraak was geraakt door zijn collega T.R. Knight op de set een flikker te noemen, is dolblij met zijn nieuwe dubbele nationaliteit. "Ik ben zo ontroerd dat ik letterlijk ben neergeslagen door het belang van deze gebeurtenis."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen