Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice van Houten op rode loper in New York

Shownieuws

Carice van Houten was maandag aanwezig bij de première van 'Valkyrie' in New York. De actrice ging in een roze jurk met opgestoken haar over de rode loper.

(Novum/AP) - Carice van Houten woonde maandag de première van 'Valkyrie' in New York bij. De Nederlandse actrice ging in een roze jurk met opgestoken haar over de rode loper, samen met collega-acteurs als Tom Cruise en Kenneth Branagh.

De 32-jarige Van Houten, die in de oorlogsfilm de echtgenote van Cruise speelt, was lyrisch over de Hollywoodster. "We hadden een paar danslessen en ik moest zo lachen dat ik bijna in mijn broek plaste."

Ze gaf toe dat ze op de eerste draaidag behoorlijk onder de indruk was van haar beroemde collega. "Ik heb nu een grote mond, maar bij onze eerste ontmoeting moest ik twee minuten blozen. Niet echt charmant." Cruise wist zijn Nederlandse collega echter al snel op haar gemak te stellen. "Hij was echt de liefste, meest ondersteunende collega die ik me kan voorstellen."

Van Houten reist deze en volgende maand nog af naar Los Angeles, Londen en Berlijn om de première van 'Valkyrie' bij te wonen. Ze sluit de promotietournee af in Amsterdam, waar ze op 22 januari haar gezicht op de rode loper laat zien.

'Valkyrie' is een op ware gebeurtenissen gebaseerd oorlogsdrama over een Duitse officier, gespeeld door Cruise, die een mislukte aanslag op Adolf Hitler pleegt. Van Houten speelt de vrouw van de officier in de film, die volledig is opgenomen in Berlijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen