Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter 'Columbo' Falk heeft Alzheimer

Shownieuws

Peter Falk, die vooral bekend werd als inspecteur Columbo, lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Dat blijkt uit documenten die zijn dochter heeft ingediend.

Peter Falk is ziek. De Amerikaanse acteur, die vooral bekend werd als inspecteur Columbo in de gelijknamige televisieserie, lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Dat blijkt uit rechtsdocumenten die zijn dochter Catherine heeft ingediend bij een rechtbank in Los Angeles, zo meldt entertainmentwebsite TMZ.

Catherine Falk wil via de rechter een beheerder laten aanstellen van het vermogen van haar 81-jarige vader. In de documenten geeft Catherine blijk van haar angst dat haar vader in zijn huidige toestand een gemakkelijk slachtoffer is van bedrog. Een curator zou Falk volgens zijn dochter beschermen tegen kwaadwillenden.

Volgende maand vindt een hoorzitting plaats in de zaak. Een woordvoerder van Falk was niet bereikbaar voor commentaar.

Peter Falk speelde 35 jaar lang de rol van inspecteur Columbo. Vorig jaar was hij nog te zien in de film 'Next' met Nicolas Cage en Julianne Moore. Volgend jaar verschijnt de komedie 'Cowslip', waarin hij samen met onder anderen Val Kilmer te zien is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen