Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dennis Quaid schikt met ziekenhuis

Shownieuws

Dennis Quaid heeft geschikt met het ziekenhuis dat een overdosis bloedverdunners toediende aan zijn tweeling. De baby's hielden niets over aan de medische fout.

(Novum/AP) - Dennis Quaid en zijn vrouw hebben een schikking getroffen met het ziekenhuis dat vorig jaar een overdosis bloedverdunners toediende aan hun pasgeboren tweeling. Het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles betaalt de acteur en zijn vrouw ruim 548 duizend euro.

Thomas Boone en Zoe Grace, die vorig jaar op 8 november werden geboren via een draagmoeder, kregen een dosis van de bloedverdunner heparine toegediend die duizend keer groter was dan voorgeschreven. De tweeling hield niets over aan de overdosis.

Uit de rechtsdocumenten blijkt dat de 54-jarige Quaid en zijn vrouw de schikking hebben getroffen voor de schade die zij als ouders hebben geleden. Het stel kan ook nog een schadevergoeding eisen uit naam van hun kinderen.

In maart kreeg het ziekenhuis vanwege de fout al een boete van achttienduizend euro opgelegd door het instituut dat toeziet op de volksgezondheid in Californië. Quaid en zijn vrouw klaagden eind vorig jaar de fabrikant van heparine aan omdat de verschillende doses van het geneesmiddel in verpakkingen zouden zitten die te veel op elkaar lijken. Die zaak is geseponeerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen