Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Albert Verlinde heeft spijt van beschuldiging Beau

Shownieuws

Albert Verlinde heeft maandag in RTL Boulevard zijn excuses aangeboden aan Beau van Erven Dorens. Hij beschuldigde hem vorige week van plagiaat.

Albert Verlinde heeft maandag in RTL Boulevard zijn excuses aangeboden aan zijn voormalige collega Beau van Erven Dorens. De presentator beweerde vorige week in het entertainmentprogramma dat de debuutroman van Van Erven Dorens opvallend veel lijkt op het boek '99 francs' van de Franse schrijver Frédéric Beigbeder, dat in 2000 verscheen.

De Deal Or No Deal-presentator eiste zondag al dat Verlinde excuses zou maken voor zijn opmerkingen. "Anders stap ik naar de rechter", dreigde hij in De Telegraaf. Beau liet maandag in de uitzending weten veel last te hebben gehad van de beweringen van Verlinde. "Er hangt een zweem van bedrog om mij heen. Mensen op straat zeggen: mooi boek heb je geschreven, jammer dat je het hebt overgeschreven. Het maakt me misselijk."

Van Erven Dorens, die naar eigen zeggen een groot deel van het boek in 1998 al publiceerde in het weekblad Propria Cures, is vooral gegriefd door het feit dat een team van het dagelijkse showbizzprogramma afreisde naar Parijs om Beigbeder met de beschuldigingen van plagiaat te confronteren. "Die man heeft mijn boek niet eens gelezen. Jullie hebben hem gewoon woorden in de mond gelegd."

Ondanks zijn woede accepteerde Van Erven Dorens de verontschuldigingen van Verlinde. "Daar ben ik blij mee", zei hij. "Laten we er dan nu een streep onder zetten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen