Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The Dark Knight' in top tien beste films van AFI

Shownieuws

'The Dark Knight' is door het American Film Institute verkozen tot een van de beste tien films van het afgelopen jaar. Net als 'Wall-E' en 'Iron Man'.

(Novum/AP) - De Hollywoodproductie 'The Dark Knight' is zondag door het American Film Institute (AFI) verkozen tot een van de beste tien films van het afgelopen jaar. Behalve de laatste Batman-film zijn onder meer 'The wrestler', 'Wall-E' en 'Iron Man' in de lijst opgenomen.

In 'The Dark Knight' probeert Batman wederom de moordlustige Joker uit te schakelen. Heath Ledger, die de rol van de Joker op zich nam, overleed begin dit jaar aan een overdosis medicijnen. Voor de rol van de Joker werd hij postuum overladen met loftuitingen. Zo is hij genomineerd voor een Golden Globe.

De in 1967 opgerichte AFI zet zich in ter bevordering van de Amerikaanse film- en televisie-industrie. Jaarlijks benoemt een jury van de AFI, bestaande uit filmmakers, scenarioschrijvers en filmrecensenten, tien films en tien televisieseries als de beste van het afgelopen jaar. Ze worden niet in een bepaalde volgorde gerangschikt. Bij de series zijn dit jaar onder meer de Amerikaanse versie van The Office, The Shield en Breaking Bad verkozen.

De makers van de tien beste films worden op 9 januari in het zonnetje gezet door het filminstituut.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen