Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ria Brieffies hoopt op chemovrije feestdagen

Shownieuws

Ria Brieffies hoopt dat ze pas na de kerst met een chemokuur hoeft te beginnen. Vorige maand werd bij de 51-jarige Dolly Dot kanker geconstateerd.

Ria Brieffies hoopt dat ze pas na de kerst met een chemokuur hoeft te beginnen. "Het is langzaam groeiend en als het niet op een week aankomt, beginnen we liever na de feestdagen, maar dat wordt nog overlegd", zo meldt haar man Hans Oldersma op de site van de Dolly Dots, waar de zangeres deel van uitmaakt.

Vorige maand werd bekend dat de 51-jarige Brieffies kanker heeft. Vorige week was nog onduidelijk of het om long- of longvlieskanker gaat. Na overleg met het medisch team van het VU Ziekenhuis is besloten tot een behandeling die bestaat uit een standaard chemotherapie met de toevoeging van een extra medicijn op experimentele wijze. "Voor iedere behandeling moet ze drie dagen per week in het ziekenhuis blijven en de kuur bestaat uit zes behandelingen, dus zes weken", schrijft Oldersma. "Dit geeft ons een geruststellend gevoel omdat je daar op de juiste plek ligt en er een constante controle aanwezig is."

Brieffies, die samen met Oldersma een 20-jarige zoon en een 14-jarige dochter heeft, zou zich momenteel goed voelen en positief gestemd zijn. "Ria, ons gezin en de medische staf gaan ervoor, en de vele hartverwarmende reacties geven de extra power die we hard nodig hebben", laat Oldersma weten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen